Παραλίες της Λίμνου

Παραλίες
Στη Λήμνο σας περιμένουν πάνω από 100 αμμουδερές παραλίες με διαυγή κρυστάλλινα νερά που μάλλον δεν θα βρείτε αλλού στο Αιγαίο και σας προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ ηρεμίας και κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας ή μεταξύ αμμουδιάς και βότσαλου.

Σας προτείνουμε τις παραλίες:

Ρηχά Νερά
Η ωραιότερη παραλία της Μύρινας και μια από τις ωραιότερες του νησιού μόλις 3΄με τα πόδια από το ξενοδοχείο Άρτεμις. Πρόκειται για μια μεγάλη καθαρή αμμουδιά με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά ασφαλή για κολύμπι και παιχνίδι. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ εκτός από το κολύμπι μπορείτε να επιδοθείτε και σε θαλάσσια σπορ, ή απλώς να χαλαρώσετε σε κάποιο από τα μπαράκια ή ταβέρνες της περιοχής. Δικαίως έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουόμενων.

Παραλία Πλατύ
Κοντά στην πόλη της Μύρινας μια μεγάλη παραλία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες του νησιού με ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και beach bars και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα . Έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Παραλία Θάνους
Μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού κοντά στο ομώνυμο χωριό, περίπου 6χλμ από την Μύρινα. Κοσμοπολίτικη παραλία με έντονη κίνηση, beach bars, beach volley, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες και καφέ ενώ για πιο απομονωμένες βουτιές μπορείτε να αποσυρθείτε στην άκρη της. Έχει βραβευτεί με Γαλάζια σημαία.

Εβγάτης
Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κοντιάς και Θάνος. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με ρηχά νερά. Σε μεγάλο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και θαλάσσια σπορ. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Άγιος Ιωάννης
Βρίσκεται κοντά στο χωριό Κάσπακας μόλις 6χλμ από την Μύρινα. Είναι μια οργανωμένη παραλία με άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το γεύμα σας στα καταστήματα που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα και να θαυμάσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Γομμάτι
Μία από τις καλύτερες παραλίες της Λήμνου, που αποτελεί φυσική συνέχεια του τοπίου με τις αμμοθίνες. Η παραλία, με λεπτή ξανθή άμμο και ρηχά νερά, είναι μεγάλη και διαθέτει beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για πιο απομονωμένες βουτιές.

Χαβούλη
Μια χρυσαφένια αμμουδιά, προστατευμένη από ανέμους και κύματα. Εδώ φύεται το κρινάκι της θάλασσας, ένα από τα προστατευόμενα είδη της χλωρίδας της Λήμνου. Χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική και για οικογένειες.

Κέρος
Σε απόσταση 2χλμ από το χωριό Καλλιόπη απλώνεται η κοσμοπολίτικη παραλία Κέρος, μία από τις μεγαλύτερες της Λήμνου. Έχει μήκος πάνω από 4χλμ με ψιλή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Είναι ιδανική για τους λάτρεις του wind και kite surfing .

Παρθενόμυτος
Μια από τις ωραιότερες παρθένες παραλίες της Λήμνου έξω από το χωριό Σκανδάλη. Μια μεγάλη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται μόνο από κακοτράχαλο χωματόδρομο, αλλά όσοι το τολμήσουν, θα απολαύσουν ένα ήρεμο τοπίο γεμάτο από κοχύλια και μια υπέροχη θάλασσα.

Το πηγαδέλι της Παναγίας
Κοντά στο γεωλογικό αξιοθέατο του Φαρακλού η φύση έχει δημιουργήσει έναν μεγάλο όρμο με καστανοκόκκινη άμμο, χαρακτηριστικό δείγμα των ηφαιστειογενών πετρωμάτων του νησιού. Ερημική παραλία εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς.

Φαναράκι
Η παραλία Μικρό Φαναράκι βρίσκεται στον κόλπο του Μούδρου και σχηματίζει ένα μικρό όρμο και είναι αγαπημένο σημείο συνάντησης ιδιαίτερα των νέων. Διαθέτει καντίνα, ξαπλώστρες και χώρο για beach volley. Στις άκρες της παραλίας υπάρχουν βραχάκια και η γνωστή Σπηλιά της Φώκιας. Το ίδιο πολυσύχναστη είναι και η παραλία Μεγάλο Φαναράκι που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του όρμου. Και οι δυο παραλίες είναι αμμώδεις και ρηχές.

Ζεματάς
Ακολουθώντας έναν χωματόδρομο, στη βόρεια πλευρά της Λήμνου και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το χωριό της Παναγιάς, θα βρείτε τη 2 χιλιομέτρων παραλία του Ζεματά. Η ψιλή άμμος σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά του, που χρωματίζονται από το πράσινο της φύσης, θα τραβήξουν την προσοχή σας. Η παραλία, που προσελκύει πολύ κόσμο, είναι αρκετά οργανωμένη και προσφέρει ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ πολύ κοντά στο κύμα θα βρείτε ταβερνάκια για να απολαύσετε το φαγητό σας μετά το μπάνιο.